Selecteer een pagina

AIWAYS staat op het punt om de eerste Chinese autofabrikant te worden die personenwagens aanbiedt die zijn voorzien van brandstofcellen op basis van methanol. Het zal zijn laatste innovaties op dit gebied deze maand onthullen tijdens de 2019 China International Import Expo (CIIE). 

Een geheel nieuw platform voor methanol-brandstofcellen voor elektrische auto’s zal van dinsdag 5 november t/m zondag 10 november 2019 voor het eerst te zien zijn in het National Exhibition and Convention Center in Shanghai. Dit sluit aan bij het streven van AIWAYS naar diversificatie van zijn aanbod van elektrische auto’s voor de Chinese en wereldwijde markt.

Eerder dit jaar werd AIWAYS aandeelhouder van Blue World Technologies, een Deense ontwikkelaar en fabrikant van componenten en systemen voor methanol-brandstofcellen. Het doel is om samen te werken aan de ontwikkeling van voertuigen die gebruikmaken van nieuwe vormen van energie. Auto’s die zijn voorzien van de technologie van brandstofcellen op basis van methanol zijn efficiënter, milieuvriendelijker en gebruiksvriendelijker dan traditionele voertuigen op basis van methanol en waterstof.

De brandstofcel op basis van methanol vergroot effectief het rijbereik doordat de geproduceerde energie de kleine accu oplaadt Deze biedt ook de mogelijkheid om snel bij te tanken zonder dat er schadelijke verontreinigende stoffen vrijkomen als die brandstof wordt verbruikt. Het gebruik van methanol als brandstof biedt kansen voor hergebruik van de bestaande tankinfrastructuur. En als er gebruik wordt gemaakt van groene methanol die op basis van hernieuwbare bronnen is vervaardigd, is de brandstof ook nog eens CO2-neutraal. De technologie wordt reeds gebruikt in de elektrische supercar Gumpert Nathalie. Deze supersportwagen werd ontwikkeld in het uiterst geavanceerde Engineering Centre van AIWAYS in het Duitse Ingolstadt.

Tijdens het evenement rond methanol-brandstofcellen in Chongqing gaf AIWAYS blijk van zijn toewijding aan het terugdringen van de schadelijke invloed van transport op het milieu in overeenstemming met de richtlijnen van de Chinese overheid. In maart dit jaar publiceerden het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie, het Nationale Ontwikkeling- en Hervormingscomité en acht andere Chinese ministeries en comités het document ‘Richtinggevende aanbevelingen voor de toepassing van voertuigen op basis van methanol’. Volgens deze richtlijnen moet de toepassing van methanol in voertuigen worden bespoedigd vanwege de geringe koolstofvoetafdruk van deze technologie.

Meer autonieuws op www.autozine.nl