Selecteer een pagina

Met de Ateca Limited Edition introduceert CUPRA de overtreffende trap in prestaties, styling en exclusiviteit. De SUV heeft een vermogen van 221 kW / 300 pk. Exclusiviteit is bij de CUPRA Ateca Limited Edition gewaarborgd, met een totale productie van slechts 1.999 exemplaren.

De CUPRA Ateca Limited Edition is goed voor een vermogen van 221 kW / 300 pk en een koppel van 400 Newtonmeter. Verantwoordelijk voor die prestaties is een 2,0-liter TSI turbo-benzinemotor met directe inspuiting. Daarmee sprint deze Ateca in 4,9 seconden naar de 100 km/u, en klokt hij een top van 247 km/u. De TSI-krachtbron is in de Ateca Limited Edition standaard gekoppeld aan een 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling en 4Drive vierwielaandrijving.

Een titanium Akrapovic uitlaatsysteem met dubbele pijpen links en rechts is voor deze uitvoering standaard. Niet alleen zorgt het systeem voor een sportief en herkenbaar geluid, ook levert het een gewichtsbesparing van 7 kg op. Progressieve besturing, die een balans tussen directheid en stuurgevoel belooft, maakt eveneens deel uit van de uitrusting.

De dynamiek van de CUPRA Ateca Limited Edition wordt weerspiegeld in zijn exclusieve design, waarin de geest en het DNA van CUPRA volop tot uiting komen. Koperaccenten maken van deze bijzondere uitvoering een bijzonderen verschijning. Variërend van de CUPRA-emblemen en modelnaamaanduiding tot aan de vele Copper Carbon exterieuraccenten (waaronder de dakspoiler en buitenspiegelkappen) waarbij CUPRA exclusief voor de Ateca Limited Edition koperkleurige vezels in de koolstofvezel heeft verwerkt. Wat kleurstelling betreft is het model leverbaar in de kleuren Graphene Grey; uitsluitend beschikbaar voor de CUPRA Ateca Limited Edition -, Energy Blue en Rodium Grey.

Nog een blikvanger zijn de nieuw ontworpen, 20 inch koperkleurige lichtmetalen velgen. Ze geven de auto een 10 mm grotere spoorbreedte en gunnen tegelijkertijd een doorkijkje op de standaard 370 mm grote geventileerde Brembo-remschijven met vier zuigers per remklauw, die op deze uitvoering voor extra stopkracht zorgen.

Interieur met CUPRA-DNANiet alleen uiterlijk is de Ateca Limited Edition een bijzondere verschijning; ook vanbinnen komt het CUPRA-DNA in alle facetten tot uiting. Kenmerken zijn de Petrol Blue Alcantara-kleurige kuipstoelen, een teint die ook terugkomt in de achterstoelen en deurpanelen en die nog niet eerder in de CUPRA Ateca te zien was. De nieuwe kleur wordt versterkt door de introductie van hoogglans zwarte frames rondom de ventilatie-openingen en tunnelconsole, en Copper Carbon accenten in het dashboard en de middenconsole. Optionele accessoires als premium CUPRA vloermatten en een in CUPRA-carbon gehulde contactsleutel ronden het geheel af.

Zaken zoals een 360Ëš-camera (Top View Camera), automatische inparkeerhulp (Park Assist), Full-LED koplampen, Keyless Entry/Go, een elektrisch bedienbare achterklep met voetbediening en parkeersensoren voor en achter zijn standaard. In het interieur geldt dat evenzo voor bijvoorbeeld het Media System Navi Plus met 8 inch touchscreen en Apple CarPlay, BeatsAudio inclusief tien speakers, een digitaal instrumentarium (Virtual Cockpit) en donker getinte ramen achter.

Er komen maximaal vijf Limited Editions naar Nederland, waarvan er twee zijn uitgevoerd in de exclusieve kleur Graphene Grey. De CUPRA Ateca Limited Edition wordt leverbaar vanaf € 72.850 en is per direct te bestellen bij één van de vier Nederlandse CUPRA-dealers (A-Point in Amsterdam, Rijnwoud in Rotterdam, Century in Groningen en Van den Udenhout in Den Bosch).

Meer autonieuws op www.autozine.nl