Selecteer een pagina

Opel gaat door met het grootschalige elektrificatie-offensief. Al in 2021 zal het merk uit Rüsselheim in totaal acht geëlektrificeerde modellen in belangrijke volumesegmenten aanbieden. 

“In 2024 is ons gehele modellenaanbod geëlektrificeerd. Dit jaar hebben we de Corsa-e en Grandland X Hybrid4 gelanceerd en binnenkort volgen er meer”, zegt Opel-CEO Michael Lohscheller.

In 2020 worden de batterij-elektrische variant van Opel Vivaro bedrijfswagen en de elektrische versie van de Mokka X-opvolger aan het geëlektrificeerde aanbod toegevoegd. In 2021 komen daar nog elektrische varianten van de Combo Cargo, Combo Life en Zafira Life bij. Een geëlektrificeerde versie van de volgende generatie Astra completeert het elektrische portfolio.

“Met het uitgebreide aanbod van geëlektrificeerde modellen voldoet Opel aan de toekomstige emissiedoelstellingen in Europa”, zegt Lohscheller. “Elektrische mobiliteit is hierbij onmisbaar, maar onze ultramoderne en efficiënte verbrandingsmotoren en het onderzoek naar brandstofceltechniek in het onderzoekscentrum in Rüsselheim leveren ook een belangrijke bijdrage aan het duurzaam en toekomstbestendig maken van ons bedrijf.”

Meer autonieuws op www.autozine.nl