Selecteer een pagina

Na de Taycan Turbo en Turbo S introduceert Porsche nu de Taycan 4S, de derde uitvoering van de elektrische sportsedan. Uitgerust met de standaard Performance Battery met een capaciteit van 79,2 kWh leveren de elektromotoren 390 kW / 530 pk in overboost. Optioneel kan de Taycan 4S worden uitgerust met de Performance Battery Plus van de Taycan Turbo en Taycan Turbo S met een capaciteit van 93,4 kWh; in dat geval leveren de elektromotoren maximaal 420 kW / 571 pk in overboost. 

Vanuit stilstand accelereren beide varianten van de Taycan 4S in 4,0 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is met 250 km/u ook gelijk. De actieradius (WLTP) is maximaal 407 kilometer met de Performance Battery en maximaal 463 kilometer met de Performance Battery Plus. Het maximale vermogen om de batterij weer op te laden bedraagt 225 kW voor de Performance Battery en 270 kW voor de Performance Battery Plus.

De permanent-synchroon elektromotor op de achteras is met een actieve lengte van 130 millimeter precies 80 millimeter korter dan de versie in de Taycan Turbo en Turbo S. De pulsomvormer die Porsche op de vooras van de Taycan 4S gebruikt, werkt met maximaal 300 ampère. Op de achteras is dat maximaal 600 ampère.

Met twee permanent-synchroon elektromotoren op de voor- en achteras en een 2-traps transmissie op de achteras deelt de vierwielaangedreven 4S de belangrijkste technische componenten met de Taycan Turbo en Turbo S. Hetzelfde geldt voor het laadbeheer en de aerodynamica. Met een CW-waarde van 0,22 levert die laatste een beslissende bijdrage aan een gunstig energieverbruik en daarmee aan een groot bereik.

Uiterlijk onderscheidt de Taycan 4S zich van de Turbo en Turbo S met aerodynamisch geoptimaliseerde 19 inch Taycan S Aero-velgen en rode remklauwen. Een aangepaste voorspoiler, afwijkende zijskirts en een zwarte diffuser achter zorgen voor extra visueel onderscheid. LED-koplampen inclusief Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) behoren tot de standaarduitrusting.

In het interieur van de Porsche Taycan 4S springt het vrijstaande, gebogen instrumentenpaneel direct in het oog. Het centraal geplaatste 10,9 inch scherm van het Porsche Communication Management (PCM) en het optionele bijrijdersdisplay komen samen in een glazen beeldschermband met black panel-look. De Taycan 4S wordt standaard geleverd met gedeeltelijk lederen bekleding en 8-voudig elektrisch verstelbare Comfort stoelen.

Porsche Taycan

Het onderstel van de Taycan 4S maakt gebruik van een centrale aansturing. Het geïntegreerde Porsche 4D Chassis Control analyseert en synchroniseert alle onderstelsystemen in realtime. Tot deze systemen behoort adaptieve luchtvering met drie-kamertechnologie inclusief PASM (Porsche Active Suspension Management). Op de vooras zorgen vaste remklauwen met zes zuigers en geventileerde gietijzeren remschijven voor de enorme stopkracht. Porsche gebruikt remklauwen met vier zuigers op de achteras.

De Taycan 4S is per direct te bestellen voor een consumentenadviesprijs van € 109.900 en staat medio januari 2020 bij de Nederlandse Porsche Centra.

Meer autonieuws op www.autozine.nl