Selecteer een pagina

De Abarth 695 70Anniversario is een speciaal jubileummodel waarvan er 1949 worden geproduceerd. De nieuwe spoiler met variabele set-up is uitgebreid in de FCA-windtunnel getest en verbetert de grip en stabiliteit van de auto bij hoge snelheden. Afgelopen weekend werd de exclusieve compacte Italiaan gepresenteerd tijdens de Abarth Days 2019, de grootste bijeenkomst van fans van de ‘Scorpione’ in Europa die dit jaar door ruim 3000 Abarth modellen en 5000 fans werd bezocht.

De op 4 oktober j.l. in Milaan gepresenteerde Abarth 695 70 Anniversario is een speciaal jubileummodel om het 70-jarig bestaan van het merk Abarth & C. te vieren en een eerbetoon te brengen aan de vindingrijkheid van oprichter Carlo Abarth (1908 – 1979), die als eerste het potentieel inzag van het tunen en technisch aanpassen van standaardproductie-auto’s.

Fiat 500
De Abarth 695 70 Anniversario wordt geproduceerd in 1949 exemplaren, een aantal dat refereert aan het jaar waarin het bedrijf werd opgericht en werd gepresenteerd tijdens de Abarth Days 2019, de grootste bijeenkomst van Abarth-enthousiastelingen die in het weekend van 4 tot en met 6 oktober in het futuristische MIND (Milan Innovation District) werd gehouden. De Nederlandse prijs van de exclusieve en compacte Italiaan wordt binnenkort bekend gemaakt.

De Abarth 695 70 Anniversario is uitgerust met de nieuwe zogeheten ‘Spoiler ad Assetto Variabile’. Deze spoiler met variabele set-up is door Abarth-ingenieurs ontwikkeld in de FCA-windtunnel in Orbassano (Turijn) met het doel de aerodynamica van de auto te perfectioneren. De spoiler met variabele set-up brengt daarmee een hommage aan het prestatieconcept van de oprichter, dat veel verder ging dan alleen een zoektocht naar pure kracht, topsnelheid en acceleratie. Carlo Abarth streefde naar een algehele prestatieverbetering en richtte zich op het bedenken en ontwikkelen van technische oplossingen. Het is deze voortdurende zoektocht naar betere prestaties die hem beroemd heeft gemaakt als een van de pioniers en visionairs op het gebied van tuning.

De spoiler is net als bij race-auto’s handmatig verstelbaar. Bij de Abarth 695 70 Anniversario kan de dakspoiler in twaalf verschillende standen worden ingesteld met een hellingshoek variërend van 0 tot 60 graden. In de stand met de maximum hellingshoek (60 graden) verhoogt de spoiler de downforce die kan oplopen tot 42 kilogram bij een snelheid van 200 km/h.

Een praktijkvoorbeeld hiervan is de legendarische Curvone van het Vallelunga-circuit, waar de spoiler met variabele set-up de coureur in staat stelt de stuurcorrecties met bijna 40% te verminderen. Om een dergelijk technisch niveau te bereiken, werd de Abarth 695 70 Anniversario uitgebreid getest in de FCA-windtunnel in Orbassano, ten zuiden van Turijn, waar auto’s op ware grootte aerodynamisch kunnen worden getest.

Het uiterlijk van de Abarth 695 70 Anniversario wordt verder gekenmerkt door het overnemen van enkele stijlelementen uit het verleden, zoals de Record Monza-uitlaat met bypass-klep voor een onmiskenbaar Abarth-geluid, de gifgroene Monza 1958-lak (die herinnert aan de kleur van de eerste Abarth 500, waarmee in 1958 zes internationale records werden behaald in Monza), de vele details in Grigio Campovolo, waaronder de variabele spoiler, de bodykit, de voorste en achterste airdam en de spiegelkappen. Dezelfde grijze kleur wordt gebruikt voor de Scorpione-stickers op de motorkap en het geruite dakfolie om de sportieve looks te versterken. De lichtmetalen 17-inch SuperSport-velgen en de beroemde felrode Brembo-remklauwen behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Voor een krachtige remwerking worden rondom Brembo-remmen toegepast, bestaande uit aluminium remklauwen met vier zuigers en inwendig geventileerde schijven van 305 mm op de vooras en 240 mm op de achteras.

Dezelfde sportieve uitstraling is te vinden in de cockpit die wordt gedomineerd door nieuwe, exclusieve ‘Sabelt Tricolore’-stoelen welke speciaal zijn ontwikkeld voor deze special jubileumeditie. Het roemrijke raceverleden van het merk komt verder tot uiting in de badges op de carrosserie in een ouderwetse typografie en het vintage ‘Scorpione’-embleem, een onmiskenbaar eerbetoon aan het erfgoed van een van beroemdste Italiaanse automerken.

De 695 70 Anniversario is uitgerust met de krachtigste motor van het gamma. De 1,4-liter turbomotor heeft een vermogen van 180 pk en levert een maximum koppel van 250 Nm bij 3000 t/min. Deze waarden zijn goed voor een topsnelheid van 225 km/h en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 6,7 seconden.

De Abarth 695 70Anniversario is een speciaal jubileummodel waarvan er 1949 worden geproduceerd. De nieuwe spoiler met variabele set-up is uitgebreid in de FCA-windtunnel getest en verbetert de grip en stabiliteit van de auto bij hoge snelheden. Afgelopen weekend werd de exclusieve compacte Italiaan gepresenteerd tijdens de Abarth Days 2019, de grootste bijeenkomst van fans van de ‘Scorpione’ in Europa die dit jaar door ruim 3000 Abarth modellen en 5000 fans werd bezocht. 

De op 4 oktober j.l. in Milaan gepresenteerde Abarth 695 70 Anniversario is een speciaal jubileummodel om het 70-jarig bestaan van het merk Abarth & C. te vieren en een eerbetoon te brengen aan de vindingrijkheid van oprichter Carlo Abarth (1908 – 1979), die als eerste het potentieel inzag van het tunen en technisch aanpassen van standaardproductie-auto’s.

De Abarth 695 70 Anniversario wordt geproduceerd in 1949 exemplaren, een aantal dat refereert aan het jaar waarin het bedrijf werd opgericht en werd gepresenteerd tijdens de Abarth Days 2019, de grootste bijeenkomst van Abarth-enthousiastelingen die in het weekend van 4 tot en met 6 oktober in het futuristische MIND (Milan Innovation District) werd gehouden. De Nederlandse prijs van de exclusieve en compacte Italiaan wordt binnenkort bekend gemaakt.

De Abarth 695 70 Anniversario is uitgerust met de nieuwe zogeheten ‘Spoiler ad Assetto Variabile’. Deze spoiler met variabele set-up is door Abarth-ingenieurs ontwikkeld in de FCA-windtunnel in Orbassano (Turijn) met het doel de aerodynamica van de auto te perfectioneren. De spoiler met variabele set-up brengt daarmee een hommage aan het prestatieconcept van de oprichter, dat veel verder ging dan alleen een zoektocht naar pure kracht, topsnelheid en acceleratie. Carlo Abarth streefde naar een algehele prestatieverbetering en richtte zich op het bedenken en ontwikkelen van technische oplossingen. Het is deze voortdurende zoektocht naar betere prestaties die hem beroemd heeft gemaakt als een van de pioniers en visionairs op het gebied van tuning.

De spoiler is net als bij race-auto’s handmatig verstelbaar. Bij de Abarth 695 70 Anniversario kan de dakspoiler in twaalf verschillende standen worden ingesteld met een hellingshoek variërend van 0 tot 60 graden. In de stand met de maximum hellingshoek (60 graden) verhoogt de spoiler de downforce die kan oplopen tot 42 kilogram bij een snelheid van 200 km/h.

Een praktijkvoorbeeld hiervan is de legendarische Curvone van het Vallelunga-circuit, waar de spoiler met variabele set-up de coureur in staat stelt de stuurcorrecties met bijna 40% te verminderen. Om een dergelijk technisch niveau te bereiken, werd de Abarth 695 70 Anniversario uitgebreid getest in de FCA-windtunnel in Orbassano, ten zuiden van Turijn, waar auto’s op ware grootte aerodynamisch kunnen worden getest.

Het uiterlijk van de Abarth 695 70 Anniversario wordt verder gekenmerkt door het overnemen van enkele stijlelementen uit het verleden, zoals de Record Monza-uitlaat met bypass-klep voor een onmiskenbaar Abarth-geluid, de gifgroene Monza 1958-lak (die herinnert aan de kleur van de eerste Abarth 500, waarmee in 1958 zes internationale records werden behaald in Monza), de vele details in Grigio Campovolo, waaronder de variabele spoiler, de bodykit, de voorste en achterste airdam en de spiegelkappen. Dezelfde grijze kleur wordt gebruikt voor de Scorpione-stickers op de motorkap en het geruite dakfolie om de sportieve looks te versterken. De lichtmetalen 17-inch SuperSport-velgen en de beroemde felrode Brembo-remklauwen behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Voor een krachtige remwerking worden rondom Brembo-remmen toegepast, bestaande uit aluminium remklauwen met vier zuigers en inwendig geventileerde schijven van 305 mm op de vooras en 240 mm op de achteras.

Dezelfde sportieve uitstraling is te vinden in de cockpit die wordt gedomineerd door nieuwe, exclusieve ‘Sabelt Tricolore’-stoelen welke speciaal zijn ontwikkeld voor deze special jubileumeditie. Het roemrijke raceverleden van het merk komt verder tot uiting in de badges op de carrosserie in een ouderwetse typografie en het vintage ‘Scorpione’-embleem, een onmiskenbaar eerbetoon aan het erfgoed van een van beroemdste Italiaanse automerken.

De 695 70 Anniversario is uitgerust met de krachtigste motor van het gamma. De 1,4-liter turbomotor heeft een vermogen van 180 pk en levert een maximum koppel van 250 Nm bij 3000 t/min. Deze waarden zijn goed voor een topsnelheid van 225 km/h en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 6,7 seconden.

Meer autonieuws op www.autozine.nl