Selecteer een pagina

Opel is gestart met de productie van de zesde generatie van de Corsa. Opel produceert de nieuwe Corsa in de fabriek van Groupe PSA in het Spaanse Zaragoza. Koning Felipe VI van Spanje, Carlos Tavares (de voorzitter van de raad van bestuur van Groupe PSA) en Michael Lohscheller, Opels CEO, gaven in het bijzijn van diverse werknemers en speciale gasten officieel het startsein voor de productie. 

De zesde generatie van de Opel Corsa is moderner, efficiënter, dynamischer en aantrekkelijker dan zijn voorgangers. De Corsa is bovendien een van de meest aerodynamische modellen in zijn klasse en aanzienlijk lichter dan zijn voorganger. De lichtste variant van de Corsa blijft onder de grens van 1.000 kilogram. Opel levert de Corsa met verbrandingsmotoren die minder brandstof verbruiken en ook minder CO2 uitstoten dan de vorige generatie, alsmede als volledig elektrische versie.

“De Corsa is met een verkoopaantal van ongeveer 14 miljoen exemplaren in de afgelopen 37 jaar niet alleen een van de succesvolste modellen in de recente geschiedenis van Opel, maar ook een mijlpaal in ons elektro-offensief”, zegt Michael Lohscheller, CEO van Opel. “Vanaf begin 2020 produceren we ook de Corsa-e in Zaragoza. De Corsa-e wordt de eerste volledig elektrische Opel die in Europa wordt gemaakt. Dit is een duidelijk signaal dat we in de fabriek in Zaragoza aan de toekomst werken met de nieuwe Corsa – en dat Opel kiest voor elektrificatie.”

De Opel Corsa-e is uitgerust met een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor, heeft een actieradius van 330 kilometer (WLTP) en maakt met zijn vanafprijs van 30.999 euro elektrisch rijden bereikbaar voor velen. Samen met de Grandland X Hybrid4, de eerste plug-in hybride van Opel, is de Corsa-e het startsein van een nieuw tijdperk voor Opel: het tijdperk van elektrificatie. Het merk met de ‘Blitz’ (bliksemschicht) in het merklogo levert al vanaf 2024 van elk model een geëlektrificeerde variant.

Meer autonieuws op www.autozine.nl