Selecteer een pagina

De Mercedes-Benz GLB kan vanaf nu besteld worden. Deze SUV is het eerste compacte model van Mercedes-Benz dat optioneel leverbaar is met een derde zitrij met twee afzonderlijke stoelen. Het instapmodel is de GLB 200 (brandstofverbruik gecombineerd: 6,2-6,0 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 142-138 g/km) met 120 kW (163 pk). Als vijfzitter is hij leverbaar vanaf 50.422 euro (consumentenadviesprijs inclusief BTW, BPM en afleverkosten). Op alle GLB-modellen is de derde zitrij met twee wegklapbare afzonderlijke stoelen als optie leverbaar. De nieuwe gezinsauto staat vanaf eind 2019 bij de dealers. 

Met viercilindermotoren, de nieuwste rijassistentiesystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning, het intuïtief te bedienen infotainmentsysteem MBUX en het uitgebreide ENERGIZING-comfortprogramma beschikt het nieuwe model over alle kenmerken van de actuele generatie compacte modellen van Mercedes-Benz. Dankzij de doorontwikkeling van het uitlaatgasnabehandelingssysteem voldoet de 2-liter dieselmotor (OM 654q) nu al aan de eisen van de in 2020 van kracht wordende Stage 2 RDE (Real Driving Emissions) en het model is gecertificeerd volgens de Euro 6d-norm.

De twee optionele stoelen op de derde zitrij kunnen volgens Mercedes-Benz worden gebruikt door passagiers tot 1,68 m. Maar daar houdt de variabiliteit van de zevenzitter niet mee op: de tweede zitrij is voorzien van een EASY ENTRY-functie en in lengterichting verstelbare stoelen. De zittingen zijn 40:60 gedeeld. Deze twee verstelmogelijkheden zijn ook leverbaar voor de vijfzitter.

Een overzicht van de prijzen:

  • GLB 200 € 50.422
  • GLB 250 4MATIC € 62.975
  • GLB 180 d € 52.836
  • GLB 200 d € 54.409
  • GLB 200 d 4MATIC € 60.906
  • GLB 220 d 4MATIC € 64.612

4MATIC-modellen zijn leverbaar met het offroad-techniekpakket. Dit omvat de Downhill Speed Regulation (DSR) en een extra rijprogramma. Dit past de vermogensafgifte van de motor, de karakteristiek van de 4MATIC en de ABS-regeling aan op offroad-rijden. Een animatie van de rijsituatie kan worden opgeroepen via het mediadisplay. In combinatie met MULTIBEAM LED-koplampen beschikken de 4MATIC-modellen over een speciaal offroad-licht. Dit maakt het makkelijker om in het donker obstakels op ruw terrein te zien.

High-peformance led-koplampen en MULTIBEAM LED-koplampen zijn als optie leverbaar. Deze laatste maken een zeer snelle en nauwkeurige, elektronisch geregelde aanpassing van de koplampen aan de verkeerssituatie mogelijk. Mistlampen met led-technologie zijn eveneens optioneel leverbaar . Ze hebben een bredere lichtverdeling dan de koplampen en verlichten zo de berm beter. Hun lage positie in de voorbumper helpt het risico op verblinding te verminderen.

Mercedes-Benz GLB

De nieuwe GLB beschikt over moderne rijassistentiesystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning. Zo zijn de actieve spoorassistent en de actieve remassistent bijvoorbeeld standaard aan boord in Europa. Het rijassistentiepakket omvat de volgende systemen: actieve afstandsassistent DISTRONIC; actieve snelheidslimietassistent, uitgebreid automatisch optrekken op snelwegen; routegebaseerde snelheidsaanpassing met filefunctie; actieve stuurassistent; actieve rijbaanwisselassistent; actieve noodstopassistent met SOS-functie; noodrijbaanrunctie; actieve remassistent; afslag- en kruisingsfunctie; file-noodstopfunctie; uitwijk-stuurassistent; actieve spoorassistent; actieve dodehoekassistent; uitstapwaarschuwingsfunctie; voetgangerswaarschuwingsfunctie bij zebrapad; PRE-SAFE PLUS.

De nieuwe GLB kan worden geïndividualiseerd met drie uitrustingslijnen: Style, Progressive en AMG Line alsmede het nightpakket. In het eerste jaar kan het model ook als Edition 1 besteld worden. Dit speciale model kenmerkt zich door krachtige contrasten: aan de buitenkant hebben de 20 inch lichtmetalen velgen een opaaloranje velgrand. Het interieur wordt gedomineerd door de kleur bahiabruin, met koraalrode siernaden. De sierdelen zijn uitgevoerd in openporig walnotenhout linestructure bruin met een exclusief koraalrood dessin.

Meer autonieuws op www.autozine.nl