Selecteer een pagina

Met de introductie van de LC 500(h) Classic Limited Edition krijgt het stijlicoon van Lexus een klassiek tintje. Traditionele kleuren, de chique materialen en Japans vakmanschap gaan een samenspel aan met het design van de coupé. Het in beperkte oplage beschikbare model is er naar keuze met een atmosferische 5,0-liter V8 of met een hybride aandrijflijn. 

De LC Classic Limited Edition dankt zijn klassieke dimensie om te beginnen aan de exclusieve metallic carrosseriekleur Terrane Khaki, die doet denken aan het traditionele British Racing Green. Overigens is de LC Classic Limited Edition ook leverbaar in Graphite Black metallic en Sonic Titanium metallic. Ongeacht de gekozen tint wordt de achterwielaangedreven, 4-zits coupé geleverd met two-tone 21-inch gesmede lichtmetalen velgen, die het profiel van de LC naar een hoger niveau tillen.

Bij het openen van de portieren wordt het exclusieve karakter meteen duidelijk: de met een laser gegraveerde instaplijsten zijn voorzien van het Limited Edition-logo. Het interieur werkt uitnodigend. De sfeer wordt bepaald door hoogwaardige materialen, die met het nodige vakmanschap zijn verwerkt. Zo zijn de stoelen van de Limited Edition bekleed met L-Aniline, het fijnste leder dat Lexus beschikbaar heeft. Het leer is uitgevoerd in de tint Saddle Tan. Dit contrasteert met het Black Amber-leder met handmatig aangebrachte stiksels, waarmee het stuur, de middenconsole en de deuren zijn afgewerkt. Zacht, iets donkerder Alcantara op onder andere de deurpanelen, maakt het plaatje af.

De LC 500 Classic Limited Edition wordt geleverd met de 5,0-liter V8 (341 kW/464 pk), die standaard is gekoppeld aan de 10-traps Direct Shift automaat. De LC 500h Classic Limited Edition beschikt over het Multi Stage Hybrid System waarbij een 3,5-liter V6 samenwerkt met een elektromotor (gecombineerd systeemvermogen 264 kW/359 pk). De aandrijfkracht wordt ook bij dit model via een 10-traps automatische transmissie overgebracht op de achterwielen.

De Lexus LC Classic Limited Edition is vanaf september te bestellen en staat in oktober bij de Lexus dealer. De LC 500h Classic Limited Edition is te koop vanaf 124.995 euro, de LC 500 Classic Limited Edition vanaf 174.995 euro.

Meer autonieuws op www.autozine.nl