Selecteer een pagina

De Suzuki Ignis wordt per direct completer. Elke nieuwe handgeschakelde Suzuki Ignis is vanaf nu standaard uitgerust met het Suzuki Smart Hybrid-systeem. De vanafprijs is ongewijzigd: de Ignis is er vanaf 15.899 euro. 

Het Suzuki Smart Hybrid-systeem maakt gebruikt van een startgenerator. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in een lithium-ion-accu. Die energie voedt bijvoorbeeld de airconditioning en helpt bij het starten, rijden en accelereren van de motor. De opgeslagen energie wordt ook ingezet bij de verlichting en het afspelen van muziek. Voorheen was het Suzuki Smart Hybrid-systeem alleen standaard op de Ignis Stijl, de topuitvoering van de auto. Nu wordt het standaard voor alle handgeschakelde uitvoeringen van de Suzuki Ignis.

De standaarduitrusting van de Ignis Comfort en de handgeschakelde Ignis Select wordt met de introductie van het Suzuki Smart Hybrid-systeem uitgebreid. De twee uitvoeringen krijgen standaard heldere LED-koplampen, LED-achterlichten en ook mistlampen aan de voorzijde. Voor de Ignis Comfort wordt er ook nog DAB-radio aan toegevoegd. Dat was al standaard op de Ignis Select en Ignis Stijl.

Net als voorheen starten de prijzen van de Suzuki Ignis bij 15.899 euro. Voor de Ignis Select start de prijs bij 17.399 euro. Het topmodel van de Ignis, de Stijl, is leverbaar vanaf 18.999 euro. Bij de handgeschakelde Ignis Select en Ignis Stijl is het Smart Hybrid-systeem ook te combineren met AllGrip-vierwielaandrijving. De Ignis Select en Ignis Stijl zijn daarnaast, zonder Smart Hybrid-systeem, leverbaar met AGS Automaat met vijf versnellingen.

Meer autonieuws op www.autozine.nl