Selecteer een pagina

De Hyundai i30 en de i30 Fastback zijn er nu ook in een sportieve N Line-uitvoering. Deze speciale versies zijn geïnspireerd op de bestaande N-performance-modellen van Hyundai en worden aangedreven door een 140 pk (103 kW) sterke 1.4 T-GDI-motor. Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde onderscheidt de N Line-uitvoering van de i30 en i30 Fastback zich door een sportievere styling, zoals een dubbele uitlaat en sportstoelen. De i30 N Line en i30 Fastback N Line zijn verkrijgbaar vanaf respectievelijk 29.995 en 30.995 euro. Dat betekent een meerprijs van 1.000 euro (incl. BTW) ten opzichte van een i30 of i30 Fastback in Comfort-uitvoering. 

Na de lancering van de eerste productieauto’s met het high-performance-logo N (de i30 N en de i30 Fastback N) breidt Hyundai zijn modellengamma uit met de introductie van de N Line-uitvoering. De i30 en i30 Fastback zijn de eerste modellen van Hyundai in deze nieuwe sportieve uitvoering. Daarbij worden designelementen van de i30 N en i30 Fastback N, zowel vanbuiten als vanbinnen, gebruikt om de visuele aantrekkingskracht van de i30 en i30 Fastback te vergroten. Zo staan de i30 en i30 Fastback in N Line-uitvoering op stoere 18-inch lichtmetalen wielen en onderscheiden de voor- en achterbumper zich door een zilverkleurige lijn die de krachtige uitstraling van de auto’s benadrukt.

Hyundai i30

Aan de voorzijde maakt een nieuw ontworpen badge duidelijk dat het hier gaat om de N Line-uitvoering. De nieuwe dubbele uitlaat onderstreept het sportieve karakter van de i30 N Line en i30 Fastback N Line en voor een sportievere ervaring werden de rijeigenschappen aangescherpt. Michelin Performance Pilot Sport 4-banden beloven meer grip. Een aangepast onderstel en nieuwe voorremmen zouden een betere rijdynamiek opleveren.

Onder de motorkap van de Hyundai i30 N Line en i30 Fastback N Line ligt een 140 pk (103 kW) sterke 1.4 T-GDI-motor. Deze kan desgewenst worden gekoppeld aan een handgeschakelde of 7DCT-versnellingsbak.

Aan de binnenzijde zorgen nieuwe stylingelementen voor een sportievere aanblik. Zo is het interieur voorzien van speciale, sportieve N-sportstoelen, met extra zijdelingse steun in scherpe bochten, en zijn een lederlook stuurwiel met N-logo, een versnellingspook met N-logo en aluminium-look pedalen standaard op de i30 N Line en i30 Fastback N Line.

De N Line-uitvoering van de Hyundai i30 en i30 Fastback is gebaseerd op de Comfort-uitvoering van beide modellen, met de volgende extra’s:

Hyundai i30
 • 18-inch lichtmetalen velgen met Michelin Performance Pilot Sport 4-banden
 • Sportieve N Line-voorbumper
 • Sportieve N Line-achterbumper
 • Driespaaks stuurwiel met N-logo, lederlook
 • Versnellingspook met N-logo, lederlook
 • LED-achterlichten
 • N-sportstoelen met stoffen bekleding
 • Lendensteunen, elektrisch instelbaar
 • Buitenspiegels in hoogglans zwart
 • Regensensor
 • Aluminium-look pedalen
 • Automatisch dimmende binnenspiegel
 • Draadloos opladen mobiele telefoon
 • Keyless Entry met startbutton
 • Paddle shifters achter stuur (alleen i.c.m. automaat)

Motorisering en prijzen

 • i30 Hatchback 1.4 T-GDI 140 pk Handgeschakeld € 29.995,-
 • i30 Hatchback 1.4 T-GDI 140 pk Automaat € 32.995,-
 • i30 Fastback 1.4 T-GDI 140 pk Handgeschakeld € 30.995,-
 • i30 Fastback 1.4 T-GDI 140 pk Automaat € 33.995,-

De i30 N Line en i30 Fastback N Line zijn geïnspireerd op de bestaande high-performance N-modellen van Hyundai, de i30 N en de i30 Fastback N. Deze sportauto’s zijn gebouwd om maximaal rijplezier te bieden bij dagelijks gebruik én op het circuit. De N-modellen zijn ontwikkeld in het test- en ontwikkelingscentrum in Namyang, Zuid-Korea, en klaargestoomd op de beruchte Nürburgring waar het Europese testcentrum van Hyundai gevestigd is.

Hyundai N heeft zijn sporen inmiddels verdiend in de autosport. Sinds 2015 is Hyundai N actief op het hoogste niveau van de internationale autosport, met successen in het FIA World Rally Championship, de VLN-series op de Nürburgring, de Pirelli World Challenge, de loodzware 24-uursrace van de Nürburgring en het WTCR. In dit wereldkampioenschap voor toerwagens behoort de Hyundai i30 N TCR, een klantenauto speciaal voor particuliere teams in het WTCR, tot de top. Vorig jaar werd daarmee zowel bij de coureurs als bij de merken het eerste wereldkampioenschap behaald.

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Kijk voor meer autonieuws op de website van Autozine. Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen.