Selecteer een pagina

De volledig electrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE en de Plug-In Hybride DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 zijn per 25 april 2019 te bestellen bij de DS Stores en DS Salons in Nederland. De modelreeks DS 7 CROSSBACK is sinds begin 2018 leverbaar en wordt nu uitgebreid met DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4. Dankzij deze variant die met drie motoren is uitgerust (een verbrandingsmotor en twee elektromotoren) wordt DS AUTOMOBILES de eerste fabrikant die in het segment voor compacte SUV’s hybride technologie met diverse aandrijfvarianten aanbiedt. 

De aandrijflijn is een combinatie van een benzinemotor met 200 pk (147 kW) en twee elektromotoren van 109 pk (80 kW) die wordt gekoppeld aan de nieuwe achttraps automaat. Dit geheel zorgt voor een gezamenlijk vermogen van 300 pk met een koppel van 450 Nm en aandrijving op alle vier de wielen. Dankzij de accucapaciteit van 13,2 kWh heeft DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 volledig elektrisch aangedreven een actieradius van 50 kilometer geheel zonder uitstoot. Die afstand maakt woon-werkverkeer in de stad of op de snelweg tot 135 km/u mogelijk. Wanneer de accucapaciteit laag is of geen optimale tractie levert, zorgt de benzinemotor voor het benodigde vermogen.

DS

Met de E-SAVE-functie kan de in de tractiebatterij opgeslagen elektrische energie achter de hand gehouden worden om later tot wel 30 km verder te kunnen rijden in de volledig elektrische rijmodus. Ideaal wanneer er in de stad of een milieuzone gereden wordt. Op de op het centrale touchscreen van DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 weergegeven kaart wordt in real time de actieradius van de auto in de volledig elektrische modus en de laadpunten in de omgeving aangegeven.

Tijdens het vaart minderen zorgt dit systeem voor een remmende werking (zoals het afremmen op de motor bij een auto met verbrandingsmotor), waarbij de vrijkomende kinetische energie wordt omgezet in elektriciteit waarmee de tractiebatterij van uw elektrische auto wordt opgeladen. Door deze functie in te schakelen met een druk op de knop op de selectiehendel, kan de actieradius van de tractiebatterij met tot wel 20% worden vergroot.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 is voorzien van een 13,2kWh tractiebatterij en een 6,6kW omvormer en wordt geleverd met 2 laadkabels. Er kan op verschillende manieren geladen worden:

  • Via een normaal stopcontact mode 2 fase 1 100% in 4 uur bij 3,3kW versterkt stopcontact
  • Via een wallbox mode 3 fase 3 100% in 1 uur en 3 kwartier bij 11kW laden 32A

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 biedt dankzij de accu’s die in de vloer zijn opgenomen vrijwel hetzelfde ruimteaanbod als het model met verbrandingsmotor. Het design komt beter tot zijn recht met de 19-inch lichtmetalen velgen LONDON en de nieuwe carrosseriekleur Crystal Grey. Het interieur kan worden ingericht met Inspiration DS RIVOLI, in de kleur Gris Galet. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 is standaard rijker uitgerust ten opzichte van een DS 7 CROSSBACK met een verbrandingsmotor. Zo is DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 standaard voorzien van:

  • DS Active Scan Suspension
  • DS Connect NAV dab+ met specifieke Plug-In Hybride functies
  • Extra getinte en gelamineerde zijruiten

Het sterke en krachtige design van DS 7 CROSSBACK blijft behouden zonder dat er extreme andere designelementen worden toegevoegd aan de auto. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 onderscheidt zich op een beperkt aantal uiterlijke kenmerken:

  • E-TENSE 4×4 logo achterklep
  • E-TENSE merklogo motorkap
  • 19″ Lichtmetalen velgen ‘London’
  • Achterbank 20mm hoger dan de versies met verbrandingsmotor door de plaatsing van de tractiebatterij
  • DS Connected Pilot wordt geleverd met DS Active LED Vision

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Kijk voor meer autonieuws op de website van Autozine. Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen.