Selecteer een pagina

Euro NCAP heeft de SEAT Tarraco beloond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. De veiligheidsvoorzieningen en botsbestendigheid van de grote Spaanse SUV werden getest tijdens een uitgebreide serie botsproeven.De Euro NCAP-testprocedures zijn door de jaren heen steeds strenger geworden. Alle aspecten van een auto worden onder de loep genomen, waarna hij een score krijgt voor de veiligheid van de inzittenden, kinderen en voetgangers evenals de werking van actieve veiligheidssystemen. 

Op die vier categorie├źn scoorde de SEAT Tarraco respectievelijk 97 procent (inzittendenveiligheid), 84 procent (kindveiligheid), 79 procent (voetgangerveiligheid) en 79 procent (veiligheidssystemen). Een resultaat dat gecombineerd goed is voor de maximale score van vijf sterren.

SEAT levert de Tarraco met een groot aantal (optionele) veiligheidssystemen. Die kunnen vooruit kijken en zich aanpassen aan uiteenlopende situaties. Denk aan Emergency Assist, Blind Spot Detection, Traffic Jam Assist, Multi-Collision Brake System, Verkeersbordenherkenning en Grootlichtassistent.

Nieuw zijn Pre-Crash Assist en Rollover Assist. Standaard is de Tarraco onder andere voorzien van Front Assist met fiets- en voetgangersherkenning, Lane Assist en automatische noodoproep-service.

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Kijk voor meer autonieuws op de website van Autozine. Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen.