Selecteer een pagina

Bentley maakt de details bekend van de snelste versie van de Bentayga. De Bentayga Speed is uitgerust met een aangepaste 6,0-liter W12-motor met 635 pk die een topsnelheid levert van 306 km/u en in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. 

Het nieuwe model, dat in Groot-Brittanniƫ is ontworpen, ontwikkeld en met de hand wordt gebouwd, brengt de al rijcapaciteiten van de Bentayga op een ander niveau door de bestaande 6,0-liter W12-motor te voorzien van 635 pk (normaal 608 pk). De topsnelheid bedraagt 306 km/u (normaal 301 km/u), terwijl de acceleratie van 0 naar 100 km/u is teruggebracht naar 3,9 seconden (normaal 4,1 seconden).

Bentley Bentayga

Samen met het verhoogde prestatieniveau is de Bentayga Speed voorzien van een uitgesproken aankleding. De opvallende achterspoiler en in exterieurkleur uitgevoerde voorzijde, sideskirts en achterste bumpersplitters geven de sportieve inborst van deze SUV prijs. Datzelfde geldt voor de donkergetinte grille, koplampen en achterlichten. Nieuwe, speciaal voor de Bentayga Speed ontworpen tienspaaks 22 inch velgen (met keuze uit drie laksoorten: zilver, donkergetint of zwart) en diverse Speed-badges laten geen misverstand bestaan over zijn potentie.

Het interieur, dat met de hand wordt vervaardigd in het Engelse Crewe, is visueel verdeeld in twee kleuren. Dit colour split design omvat contrasterende stiksels in diamantpatroon, discreet aangebrachte badges, verlichte Speed-instaplijsten en, voor het eerst in de Bentayga, het gebruik van alcantara. Er is overigens alsnog, zonder meerprijs, keuze voor leer. Het optioneel verkrijgbare Bentley-embleem in de rugleuning wordt in de Bentayga Speed passend vervangen door het geborduurde woord ‘Speed’.

Net als alle Bentayga’s is de vierwielaangedreven Speed voorzien van een elektronisch sperdifferentieel en acht verschillende Drive Dynamics rijmodi. Om de gasrespons van de W12-motor, die is gekoppeld aan de 8-traps transmissie, te verbeteren, is de Sport-stand opnieuw gekalibreerd. De aanpassing belooft een dynamischer en meer betrokken rijbeleving. De stuggere set-up van het onderstel en de luider klinkende uitlaatpijpen bij het starten en terugschakelen maken de intense rijervaring compleet.

De snelle SUV is optioneel verder uit te rusten met keramische remschijven, 22-voudig verstelbare voorstoelen met massagefunctie, koolstofvezel middenconsolepaneel, Bentley-entertainment achterin (RSE) en sfeerverlichting.

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Kijk voor meer autonieuws op de website van Autozine. Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen.