Selecteer een pagina

De Toyota AYGO is tijdens de Autosalon van Geneve te zien in twee speciale edities: de AYGO x-otic en AYGO x-cite. De AYGO x-otic is wit met een groot, elektrisch bedienbaar canvasdak in de levendige kleur Orange Twist. Designaccenten in dezelfde levendige kleur zijn te vinden op de voor- en achterzijde, zijkanten en buitenspiegels. De oranje wielnaven van de exclusieve 10-spaaks 15-inch lichtmetalen velgen geven een twist aan het design. 

Ook het interieur van de AYGO x-otic wijkt af van dat van reguliere uitvoeringen. De midden-console en dashboardomlijsting van de AYGO x-otic hebben een pianozwarte afwerking. De oranje omlijsting van de ventilatieroosters en versnellingsbak zorgt daarbij voor een vrolijke noot. De vloermatten zijn voorzien van een oranje bies. De stoelbekleding is deels van leder.

Toyota Aygo

De AYGO x-cite trekt de aandacht met zijn bi-tone kleurstelling van Pure Orange met zwart dak en voorbumper met oranjekleurige detailstriping. Mistlampen, privacy glass achter en zwarte 10-spaaks 15-inch lichtmetalen velgen zijn standaard. De middentunnel en dashboardomlijsting zijn glanzend zwart. De omlijsting van de ventilatieroosters en versnellingsbak springt eruit door zijn Pure Orange-kleur. De vloermatten hebben een oranje rand en verder is de AYGO x-cite voorzien van speciale stoelbekleding (Manhattan).

De AYGO x-otic en AYGO x-cite (die de huidige paarskleurige x-cite vervangt) bieden consumenten een extra complete uitrusting met airconditioning, audio met stuurwielbediening, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een speedlimiter, smartphone integration en een achteruitrijcamera.

De Toyota AYGO is nog in 2018 vernieuwd. Het design werd opvallender, het interieur luxer en stiller, en de 1.0 benzinemotor zuiniger. Ook introduceerde Toyota meer mogelijkheden om de AYGO te personaliseren. De AYGO x-otic en AYGO x-cite zijn hier voorbeelden van. Beide maken hun publieksdebuut op de Autosalon van Genève (7-17 maart 2019). De Nederlandse prijzen maakt Toyota later bekend.

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Kijk voor meer autonieuws op de website van Autozine. Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen.