Selecteer een pagina

De Nissan Micra is voor modeljaar 2019 voorzien van een nieuwe 1.0-liter driecilinder turbobenzinemotor. Tevens is de Micra leverbaar in de speciale uitvoering N-Sport. Deze speciale uitvoering is voorzien van onderscheidende details voor het in- en exterieur. De nieuwe motorvariant is per direct te bestellen en de prijzen beginnen bij 18.990 euro. 

De nieuw ontwikkelde 1.0-liter IG-T turbomotor levert 74 kW (100 pk) vermogen en is standaard gekoppeld aan een handbediende vijfversnellingsbak. De Nissan Micra is de eerste auto van de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie die met deze motor is uitgerust. De krachtbron bevat bijzondere technologie voor een 1.0-liter benzinemotor en voldoet aan de emissienorm Euro 6d-Temp. De 1.0 IG-T vervangt de 0.9-liter benzinemotor en levert zowel meer vermogen (+8 kW) als koppel (+20 Nm). Tegelijkertijd verbruikt de nieuwe motor 0.6 tot 0.7 l/100 km minder brandstof ten opzichte van de motor die is vervangen, wat goed is voor een 13 tot 15 g/km lagere CO2-uitstoot (afhankelijk van uitvoering).

Nissan Micra

Klanten die kiezen voor de 74 kW (100 pk) sterke 1.0 IG-T benzinemotor in combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak kunnen rekenen op een snellere acceleratie. Dat is niet alleen merkbaar vanuit stilstand, maar ook bij tussenacceleraties in hogere versnellingen. Betere onderdrukking van rij- en motorgeluiden in het interieur (NVH – Noise, Vibration and Harshness) is bereikt door betere isolatie van de aandrijflijn en wielophanging.

De 1.0 IG-T heeft diverse technische verbeteringen ondergaan ten opzichte van de vorige motor. Die zorgen voor meer verfijning in het verbrandingsproces en een reductie van het gewicht, wat uiteindelijk resulteert in een lager brandstofverbruik.

 • Gescheiden koeling: de circulatie van de koelvloeistof is geoptimaliseerd door twee doorgangen in de cilinderkop, zodat de hitte sneller wordt afgegeven. Dat verbetert het temperatuurmanagement en de verbranding en dat zorgt weer voor een lager verbruik en minder uitstoot.
 • Elektrische turbo-stelmotoren: deze stelmotoren zorgen voor een snelle en precieze reactie van de turbo voor een betere vermogensafgifte.
 • Spuitcoating op de cilinderwanden: dit is een wereldprimeur voor een 1,0-liter benzinemotor. De spuitcoatingtechniek wordt ook toegepast in de motor van de
 • Nissan GT-R en andere modellen binnen de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, waaronder de onlangs geïntroduceerde 1.3-liter benzinemotor in de Nissan Qashqai. De coating vermindert de frictie in de cilinder en verbetert daarmee het temperatuurmanagement en de verbranding. Ook beperkt de coating het gewicht.
 • Cilinderkop met geïntegreerd uitlaatspruitstuk en kunststof deksel: het compactere design maakt de motor compacter en vermindert het aantal luchtkanalen voor een snellere en betere opwarming van de katalysator.
 • Elastische distributieriem: de riem is vervaardigd van een speciaal materiaal, waardoor geen spanner nodig is. Dat vermindert het gewicht en de frictie, zodat dus ook het verbruik en de CO2-uitstoot verder gereduceerd worden.
 • Gesmeed stalen krukas: door de kleinere diameter en de superglad afgewerkte oppervlaktes is de frictie verminderd.

Voor het eerst sinds de introductie van de vijfde generatie Micra in 2016 is het model leverbaar met een Xtronic-automaat. De Xtronic-automaat is een CVT (Continu Variabele Transmissie). Het systeem bevat ‘D-step-technologie’ en biedt een getrapte vermogensafgifte ten opzichte van een conventionele CVT. Dat komt vooral tot uiting bij agressiever gebruik van het gaspedaal. D-step-technologie maakt ook sneller terugschakelen mogelijk en reduceert het praktijkverbruik.

De Nissan Micra N-Sport is een nieuwe, speciale uitvoering in 2019. Deze versie accentueert het sportieve design en het rijgedrag van de Micra. De Micra N-Sport is voorzien van een aantal onderscheidende designaccenten:

 • Carbon-look afwerking van de lichtmetalen wielen en spiegelkappen
 • Hoogglanszwarte afwerking op zijpanelen en bumpers
 • N-Sport-badge op de achterzijde
 • Privacy glass achter
 • Halogeen mistlampen aan de voorzijde
 • Alcantara stoelbekleding met leder-look accenten
 • Witte ventilatieroosters
 • Middenarmsteun voor
 • Zwarte hemelbekleding
 • Vloermatten in sportief design
 • Achteruitrijcamera met parkeersensoren
 • NewNissanConnect-infotainmentsysteem
 • Intelligent Key (keyless entry + startknop)

De nieuwe Nissan Micra N-Sport is beschikbaar in de carrosseriekleuren Passion Red, Solid White, Gunmetal Grey en Enigma Black.

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Kijk voor meer autonieuws op de website van Autozine. Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen.