Selecteer een pagina

BMW presenteert een gelimiteerde uitvoering van de 8-Serie Coupé: de M850i xDrive Coupé First Edition. Zijn exclusiviteit is gegarandeerd door de individuele samenstelling van de auto en de oplage van slechts vierhonderd exemplaren wereldwijd. De M850i xDrive Coupé First Edition (gecombineerd brandstofverbruik 9,7-9,8 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie 221-224 g/km) verschijnt komende lente. De aandrijvings- en wielophangingstechnologie van de tweedeurscoupé is nu ook te combineren met exclusieve uitrustingsdetails van BMW Individual, voor zowel exterieur als interieur. De BMW M850i xDrive Coupé First Edition wordt in de periode april-juni 2019 geproduceerd in een oplage van vierhonderd stuks, in de BMW fabriek in het Duitse Dingolfing. 

De speciale carrosserielak, lichtmetalen wielen en interieurafwerking verlenen de M850i xDrive Coupé First Edition zijn individuele en expressieve karakter. Zijn uitstraling is vooral toe te schrijven aan de nieuw ontwikkelde speciale carrosseriekleur Frozen Barcelona Blau metallic van BMW Individual, die voor het eerst leverbaar is. De kleur is gecombineerd met de uitgebreide BMW Individual hoogglans Shadow Line. Die omvat behalve de in zwart afgewerkte omlijsting van de zijruiten nu ook de in zwart afgewerkte BMW nierengrille (zowel de omlijsting als de spijlen), inleg van de Air Breathers en het eindstuk van de uitlaten. De donkere accenten op deze speciale uitvoeringen worden aangevuld met lichtmetalen 20-inch M wielen met Y-spaakdesign in Jetblack. Leverbare opties zijn onder meer een M Carbon dak en het M Carbon exterieurpakket.

BMW 8-Serie

Speciale designdetails van BMW Individual, alsmede een selectie van kleuren en materialen en uitrusting vergroten de exclusieve uitstraling van het interieur. Een speciale optie voor deze uitvoering is de volleder interieuruitrusting ‘Merino’ van BMW Individual in de speciale kleurencombinatie Elfenbeinweiß / Nachtblau. De bijpassende interieurdetails omvatten ook het met leder beklede M sportstuurwiel en de BMW Individual Alcantara hemelbekleding, beide in de kleur Nachtblau. Ook past BMW speciale Individual interieurlijsten in Pianolak Schwarz toe die in het midden van de cockpit zijn voorzien van de tekst “First Edition 1/400”. Het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System en de glasapplicaties ‘Crafted Clarity’ op de start-/stopknop, de iDrive Controller, de volumeknop en de verlichte knop van de transmissiehendel vervolmaken de uitstraling van het interieur.

Deze speciale uitvoering is voorzien van de 390 kW (530 pk) sterke 8-cilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek. De V8-motor met een enorme trekkracht is gekoppeld aan een 8-traps Steptronic sporttransmissie die het vermogen overbrengt naar de weg dankzij de xDrive vierwielaandrijftechniek en een wielophanging die is ingesteld op het karakter en concept van deze auto.

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Kijk voor meer autonieuws op de website van Autozine. Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen.