Selecteer een pagina

JAC Volkswagen Automotive Co., Ltd. legde recent symbolisch de eerste steen voor het New Energy Passenger Vehicle Project R&D Centre in het Chinese Hefei. De ceremonie volgde twee weken na het ondertekenen van een strategisch samenwerkingsverband door Volkswagen Group China, JAC en SEAT. Als onderdeel van het partnership gaat SEAT in China een nieuwe serie door JAC Volkswagen ontwikkelde elektrische auto’s leveren.┬á

Het R&D-centrum, dat is gevestigd in de economische en technologische ontwikkelingszone van Hefei, richt zich op belangrijke aspecten zoals elektrificatie, connectiviteit en autonoom rijden. Alle partijen zullen hun investering, kennis en technologische kracht inzetten om ervoor te zorgen dat het R&D-centrum zijn doelen behaald. Dit project geeft aan dat JAC Volkswagen stappen voorwaarts zet in het realiseren van zijn elektrische auto-offensief, en het is een belangrijke stap richting de volgende ontwikkelingsfase.

Seat

“De eerstesteenlegging voor het R&D-centrum is opnieuw een mijlpaal in de historie van JAC Volkswagen”,aldus Li Ming, president van de onderneming. “Elektrificatie en het slimmer maken van auto’s zijn de voornaamste zaken in de transformatie die op dit moment plaatsvindt in de auto-industrie. Met de omvangrijke steun van onze aandeelhouders en alle sectoren pakt het bedrijf de kans om te streven naar innovatie-gedreven ontwikkeling in zijn offensief met nieuwe energie-auto’s en om een stap te zetten richting de toekomst van duurzame mobiliteit.”

Dr. Christian Vollmer, SEAT Vice-president voor productie en logistiek, alsmede lid van de Raad van Toezicht van JAC Volkswagen, verklaarde dat “wij bij SEAT erg trots zijn om het leidende merk te zijn binnen de Volkswagen Groep in de JAC Volkswagen joint venture. China is ’s werelds marktleider op het gebied van elektrische auto’s en wij willen samen met onze partners een bijdrage leveren om mobiliteit meer en meer duurzaam te maken.”

E-mobiliteit vormt samen met digitalisatie, connectiviteit en autonoom rijden de toekomst van de mobiliteitsindustrie en China heeft zichzelf op de kaart gezet als belangrijke speler in deze transformatie.