Selecteer een pagina
Er is een verschil tussen een sportieve auto en een sportwagen. Een Mercedes-AMG C63 is, met zijn achtcilinder motor die zo’n 500 pk levert, een sportwagen in sedan-vorm te noemen. Niet alleen qua vermogen, maar ook qua prijs is de C63 hiermee wellicht te veel van het goede. Wellicht dat de Mercedes-AMG C43 ook voldoende sportief rijplezier biedt?

Wees gerust: ook dit “instapmodel” van Mercedes-AMG heeft spierballen. De achtcilinder 4.0 motor van de C63 maakt plaats voor een zescilinder 3.0 motor met dubbele turbo. In plaats van 500 pk, levert de C43 400 pk. Nog steeds geen kinderachtige waarden. Het belangrijkste verschil: de C43 kost 15.000 euro minder en daarmee ligt de prijs per pk-verhouding een stuk gunstiger!

En ook met zescilinder motor in het vooronder is de C-Klasse met AMG label een ronduit spectaculaire auto. Na het indrukken van de startknop klinkt een machtig uitlaatgeluid en zelfs wanneer het gaspedaal voorzichtig wordt aangetikt, schiet de auto er gewillig vandoor. De C43 laat geen misverstanden over zijn sportieve inborst bestaan!.

Ten opzichte van de concurrentie scoort de Mercedes-AMG C43 met de rijke uitrusting en de waardige uitstraling. Het moderne infotainment-systeem en de semi-zelfrijdende functies zorgen voor meer comfort en veiligheid, zonder het rijplezier te verstoren.

Lees meer over deze autotest en heel veel interessant autonieuws op de website van AutoZine.

 

Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen. Autozine is een 100% digitaal magazine, beschikbaar via de website, Android app, iPhone app, iPad app en apps voor diverse merken Smart TV. Autozine heeft een bereik van ongeveer 300.000 tot 400.000 lezers per maand.