Selecteer een pagina
SEAT ontwikkelt zijn visie op stedelijke mobiliteit met de introductie van de eXS KickScooter. Deze gemakkelijk op te bergen elektrische step is bedoeld voor korte stadsritten. De eXS KickScooter is een oplossing voor micromobiliteit voor gebruikers die op een efficiënte en duurzame manier de stad willen doorkruisen. Segway, marktleider op het gebied van elektrisch aangedreven ‘Personal Transporters’, is verantwoordelijk voor de elektrische technologie achter de eXS KickScooter. SEAT presenteert de elektrische step deze maand voor het eerst op het Smart City Expo World Congress in Barcelona.
Als onderdeel van zijn strategie Easy Mobility gaat SEAT zijn product- en dienstenportfolio uitbouwen met de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor een efficiëntere stedelijke mobiliteit. “We willen dat SEAT de benchmark wordt op het gebied van micromobiliteit. Iedereen die in een stedelijke omgeving woont, moet bekend zijn met de mogelijkheden die SEAT biedt om op een economische, duurzame, wendbare en leuke manier door de stad te reizen,” zegt SEAT Product Marketing directeur Lucas Casanovas.

De SEAT eXS KickScooter draagt bij aan dat doel. Met de elektrische step kunnen gebruikers het laatste stukje van hun stadsreis eenvoudig overbruggen en kunnen zij zelfs plaatsen bereiken waar auto’s moeilijk kunnen komen. De aandrijving van de elektrische step maakt het mogelijk om tot 25 km/u te rijden. De eXS is uitgerust met LED-verlichting aan de voor- en achterzijde, een LCD-scherm, cruise control en een antidiefstalbeveiliging. Met een extra batterij behoort een bereik van zo’n 45 kilometer tot de mogelijkheden.

Bezoekers van het Smart City Expo World Congress, dat van 13 tot en met 15 november in Barcelona wordt gehouden, krijgen de gelegenheid om exclusief met de SEAT eXS KickScooter te rijden. Daarnaast is SEAT op zoek naar een aantal steden in Spanje om een pilottest uit te voeren met de elektrische step. SEAT stelt in die steden een aantal eXS KickScooters beschikbaar waar het publiek op kan rijden. Een onafhankelijk bedrijf zal daarbij het potentieel van de eXS onderzoeken om de mobiliteit in stedelijke centra te verbeteren.