Selecteer een pagina
De Volvo liefhebber die van luxe houdt wordt op zijn of haar wenken bediend. Volvo introduceert de S90 Business Luxury en Business Luxury+. Standaard zijn onder meer Nappa lederen bekleding, Adaptive Cruise Control met Pilot Assist, Park Assist en smartphone integratie. De nieuwe Volvo S90 Business Luxury en Business Luxury+ zijn in een gelimiteerde oplage leverbaar en altijd uitgevoerd als T4 Geartronic. De viercilinder benzinemotor van 1.996 cc met turbo levert 140 kW (190 pk). Het verbruik bedraagt 6,7 l/100 km, goed voor het energielabel C. Een Geartronic-automaat met acht versnellingen is standaard, evenals Sensus navigatie met LifeTime MapCare updates. De prijzen beginnen bij 56.995 euro. Het voordeel loopt op tot 9.000 euro.

Volvo baseert de Business Luxury op het Inscription uitrustingsniveau van de Volvo S90. Deze versie is reeds voorzien van een 12,3-inch digitaal instrumentarium, Volvo On Call, elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen met geheugen, een dashboard met lederlook afwerking en 18-inch lichtmetalen velgen. Voor een extra luxe gevoel zijn de portieren achter bovendien uitgerust met zongordijnen.

De achterklep is elektrisch te openen en te sluiten, naar wens handsfree dankzij Keyless Drive. De kofferbak is goed toegankelijk, 500 liter groot en voorzien van een 12V-aansluiting. En zowel de achterbank, met skiluik, als de hoofdsteunen hiervan zijn elektrisch neerklapbaar. Verder zijn behalve de binnenspiegel ook de buitenspiegels automatisch dimmend.

Net als alle nieuwe Volvo’s is de S90 Business Luxury voorzien van het veiligheidspakket IntelliSafe Surround. De actieve veiligheidssystemen die hiertoe behoren zijn: Blind Sport Information System met Lane Change Merge Assist en Steer Assist, Cross Traffic Alert en Collision Warning en Mitigation Support achter. Adaptive Cruise Control en Pilot Assist zorgen ervoor dat de auto zelfstandig kan accelereren, remmen en sturen tot 130 km/uur (autonoom rijden level 2). Zoals op elke Volvo is ook City Safety standaard. Dit remassistentiesysteem detecteert behalve andere voertuigen ook voetgangers, fietsers en grote dieren, overdag en ’s nachts.

De nieuwe Volvo S90 Business Luxury is vanaf nu bestelbaar voor prijzen die beginnen bij € 56.995. De Business Luxury+ vraagt om een extra investering van € 3.000. Hiervoor krijgt de koper meer luxe in de vorm van onder meer een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak, een head-up display en stoelventilatie en -massage. Dankzij de parkeerverwarming met timer, de verwarmbare achterbank en het verwarmbare stuurwiel is de Business Luxury+ voorbereid op de strengste winters.