Selecteer een pagina
BMW liefhebbers opgelet! BMW presenteert de 8-Serie Cabrio. Nog even de wintermaanden door en in maart 2019 kunt u van uw gewenste 8-serie cabrio genieten. De cabrio belooft het plezier van open rijden voor vier personen. Het dak is een elektrisch bedienbare soft-top met stille werking, minimaal gewicht en belooft uitstekend akoestisch comfort. Het dak opent of sluit in 15 seconden met een druk op de knop en bij snelheden tot maximaal 50 km/u. De soft-top is standaard uitgevoerd in zwart en optioneel verkrijgbaar in Anthrazit Silber.

Bij de introductie in maart 2019 zijn er twee motorvarianten: de M850i xDrive Cabrio met de nieuwe 390 kW (530 pk) sterke V8-motor (verbruik gecombineerd: 9,9-10,0 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 225-229 g/km) en de 840d xDrive Cabrio met zescilinder-in-lijn dieselmotor met 235 kW (320 pk) (verbruik gecombineerd: 5,9-6,3 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 155-165 g/km). Beide motorvarianten voldoen aan de emissienorm EU6d-TEMP en zijn uitgerust met een 8-traps Steptronic automaat en xDrive vierwielaandrijving.

De cabrio is tegelijkertijd ontwikkeld met de 8-Serie Coupé, M8 en M8 GTE. De cabriolet heeft daarom een laag zwaartepunt, gelijkmatige gewichtsverdeling, lichtgewicht constructie met aluminium, magnesium en met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) en aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie die nauwelijks opwaartse druk creëert. Speciale maatregelen ter bescherming van inzittenden zijn een versterkt voorruitframe en rolbeugels achter de achterstoelen, die werken met een pyrotechnische lading.

Optioneel is het M Sport pakket voor 840d xDrive Cabrio met specifieke kenmerken voor uiterlijk en uitrusting: voorbumper met extra grote luchtinlaten, onderscheidende zijskirts en achterskirt, 19-inch M wielen, M Sport remsysteem, multifunctionele stoelen, een met leder bekleed M stuurwiel en dorpelpanelen met verlichting en M logo. De M850i heeft eveneens een voorspoiler, net als 20-inch M wielen met performance banden, speciaal M Sport remsysteem, exclusieve exterieurdetails in Cerium Grau, roestvrijstalen interieurlijsten met weefpatroon en verlichte dorpelpanelen met typenaam. Een M Technic Sportpakket is beschikbaar voor de 840d xDrive Cabrio. Personalisering is mogelijk met Chrome Line Exterior, M Carbon exterieurpakket met luchtinlaatlamellen, buitenspiegelkappen en uitlaatopeningen in CFRP en BMW Individual opties.De wielophanging is van het type Adaptieve M met Integral Active Steering en banden met verschillende maten voor en achter zijn standaard. M Sport differentieel (met elektronisch geregelde sperfunctie) op de achteras is standaard voor de M850i xDrive Cabrio en optioneel beschikbaar voor de 840d xDrive Cabrio. Actieve rolstabilisatie is optioneel voor de M850i xDrive Cabrio. Driving Experience Control schakelaar met ADAPTIVE-modus biedt de keuze tussen COMFORT- en ECO Pro-modi enerzijds en tussen de modi SPORT en SPORT+ anderzijds.

Standaard veiligheidssystemen zijn High Beam Assistant, Driving Assistant functies inclusief Collision Warning en Pedestrian Warning met City Braking, Lane Departure Warning en Lane Change Warning, Speed Limit Info, Rear Cross Traffic Alert en Rear Collision warning, evenals Parking Assistant inclusief Reversing Assistant. Optioneel beschikbaar zijn Active Cruise Control met Stop & Go-functie, Driving Assistant Professional inclusief Steering en lane control assistant, Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen, uitwijkassistentie, afstandsinformatie, Crossing Traffic Warning, Priority Warning en Wrong-Way Warning, evenals Parking Assistant Plus met Surround View, Top View, Panorama View en Remote 3D View.Specifieke comfortfuncties voor de 8-Serie Cabrio zijn een opklapbaar windscherm en nekverwarming in hoofdsteunen van de voorstoelen. De lederen interieurdelen zijn voorzien van Sun Reflective Technology. De elektrisch verstelbare sportstoelen hebben een lage zitpositie, geheugenfunctie en Vernasca lederen bekleding in de 840d xDrive Cabrio. Multifunctionele stoelen en Merino lederen bekleding zijn standaard in de M850i xDrive Cabrio. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 350 liter. Automatische bediening van de achterklep en Comfort Access inclusief handsfree te openen en sluiten kofferdeksel zijn standaard.