Selecteer een pagina

De Citroën Berlingo MultiSpace staat bekend als slimme gezinsauto. Omdat de Berlingo in de basis een bedrijfswagen is, is alles gericht op functionaliteit tegen een lage prijs. Wie geen waarde hecht aan uitstraling of imago, heeft aan deze bestelwagen voor persoonlijk gebruik daarom een heel slimme gezinsauto. Dat wil zeggen: in de basis. De prijs zonder belastingen ligt veel lager dan die van een MPV. Maar omdat de prijs van een personenauto inclusief belastingen tegenwoordig sterk afhankelijk is van de co2-uitstoot, is het prijsverschil met een MPV veel kleiner dan voorheen. Wel biedt de Berlingo meer ruimte dan een MPV.

De Citroën Berlingo MultiSpace, Peugeot Rifter en Opel Combo Tour zijn in de basis dezelfde auto’s. Nadat alle drie de auto’s zijn getest, luidt de conclusie dat de rijeigenschappen onderling nauwelijks verschillen. Ook hebben ze alledrie grofweg dezelfde voor- en nadelen. Het is misschien jammer dat de verschillen zo gering zijn, maar het maakt het kiezen makkelijker: neem simpelweg het exemplaar dat het meeste aanspreekt. Zo heeft ieder nadeel toch weer een voordeel.

Lees meer over deze autotest en heel veel interessant autonieuws op de website van AutoZine.

 

Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen. Autozine is een 100% digitaal magazine, beschikbaar via de website, Android app, iPhone app, iPad app en apps voor diverse merken Smart TV. Autozine heeft een bereik van ongeveer 300.000 tot 400.000 lezers per maand.