Selecteer een pagina
Lexus maakt de prijzen bekend van de ES. De middenklasser is leverbaar vanaf 52.995 euro (lease vanaf 699 euro). De Lexus ES combineert het profiel van een coupé met de ruimte en luxe van een sedan uit het hogere segment. De nieuwe Lexus ES maakt momenteel zijn Europese debuut op de Paris Motor Show (4-14 oktober 2018). De Lexus ES 300h arriveert met de kerst bij de dealers. Vanaf begin volgend jaar zal de nieuwe Lexus in Nederland leverbaar zijn.

Ondanks de aflopende daklijn genieten de passagiers op de achterbank van een comfortabele ruime zitplaats. Een iets lagere zit en special gevormde hemelbekleding zorgen voor voldoende hoofdruimte. Als uitgangspunt voor het interieur diende het Lexus Future Interior Concept. Hiermee combineert Lexus een op de bestuurder gerichte cockpit met een ruim en comfortabel zitgedeelte voor de passagier.De ES is standaard uitgerust met het verbeterde Lexus Safety System+. Nieuw is de signalering van fietsers, als onderdeel van het uitgebreide Pre-Collision System (PCS). Ook kan het actieve veiligheidssysteem voetgangers in de nacht beter detecteren dan voorheen. Het Adaptive High-beam System met 24 individuele LED-lampen zorgt daarbij voor optimaal licht.

De ES wordt leverbaar met de keuze uit twaalf carrosseriekleuren. De kleuren Sapphire Blue en F White zijn voorbehouden aan de Lexus ES F SPORT en benadrukken het dynamische design van de sedan. Vanaf het einde van dit jaar staat de nieuwe ES bij de dealer. De leveringen starten begin 2019.