Selecteer een pagina
Dacia, dat begin dit jaar nog de nieuwe Duster lanceerde, surft nog steeds op de golf van succes met nieuwe verkooprecords op de particuliere markt. Op de Autosalon van Parijs 2018 presenteert Dacia nieuwe motorinnovaties en een krachtiger navigatiesysteem.

Deze nieuwe generatie benzinemotoren staan in de Duster leveren:

  • 130 pk (96 kW) vermogen bij 5.000 t.p.m. en een maximumkoppel van 240 Nm bij 1.500 t.p.m., ofwel 5 pk meer ten opzichte van de motor die hij vervangt.
  • 150 pk (110 kW) vermogen bij 5.250 t.p.m. en een maximumkoppel van 250 Nm bij 1.500 t.p.m., ofwel 25 pk meer ten opzichte van de motor van de vorige generatie.

Tegen het einde van 2018 lanceert Dacia een nieuwe versie van het Media Nav multimedia- en navigatiesysteem. Dit systeem kenmerkt zich door eenvoudigere en snellere navigatie en nieuwe functies:

  • Android Auto en Apple CarPlay kunnen worden gebruikt voor eenvoudige bediening van smartphone-applicaties en toegang tot berichten.
  • Meer aanraakgevoelige functies met verbeterde responsiviteit en schermovergang voor gemakkelijke bediening van de menu’s.

Ondanks alle verbeteringen biedt Dacia het vernieuwde Media Nav aan voor dezelfde prijs als voorheen. Dacia liet in het afgelopen halfjaar het beste resultaat ooit noteren op het gebied van afzet. Daarmee versterkt het merk zijn derde plaats in het particuliere deel van de Franse automarkt. In het eerste halfjaar steeg de verkoop met 20,8%. In Europa boekte Dacia een nieuw record met 281.206 geregistreerde voertuigen in het eerste halfjaar (+14,6%), goed voor een marktaandeel van 2,9% (+ 0,3 procentpunt). Daarmee is Dacia opgeklommen tot de top 5 van bestverkochte merken op de particuliere markt in Europa.