Selecteer een pagina
BWW introduceert de zevende generatie van de 3-Serie (G20). De nieuwe 3-Serie Sedan is sportiever dan voorheen en beschikt over een nieuwe designtaal en geavanceerde technologie op het gebied van rijassistentiesystemen, bediening en connectiviteit. De wereldpremière vond plaats op op 2 oktober 2018 op de Mondial de l’Automobile in Parijs, de marktintroductie vanaf 9 maart 2019.

Nieuwe aandrijftechnologie resulteert in meer vermogen en trekkracht en meer efficiency. Vanaf de marktintroductie zijn er zes motorvarianten leverbaar. Er is keuze uit viercilinder benzine- en dieselmotoren en een zescilinder dieselmotor met een vermogensbereik van 110 kW (150 pk) tot 195 kW (265 pk) (gecombineerd brandstofverbruik: 4,2-5,8 l / 100 km; CO2-emissie gecombineerd: 112 – 132 g / km). Vierwielaandrijving bij de marktintroductie is ook leverbaar op de 320d xDrive Sedan (gecombineerd brandstofverbruik: 4,5-4,8 l / 100 km, gecombineerde CO2 – emissies: 118-125 g / km). BMW breidt het programma in de loop van 2019 uit met een sportief BMW M Performance-model en een BMW iPerformance-model met plug-in hybride aandrijving met 59 kilometer elektrische actieradius (voorlopige waarde).

De 3-Serie is standaard voorzien van met Full LED-koplampen en verduisterde LED-achterlichten. Adaptieve LED-koplampen met BMW-laserlicht voor verblindingsvrij grootlicht en LED-mistlichten zijn optioneel leverbaar.De 3-Serie belooft meer rijdynamiek dankzij verbeterde wielophanging, nieuwe dempertechnologie, een stijvere carrosseriestructuur en bevestiging van wielophanging, toegenomen spoorbreedtes, gewichtsoptimalisatie, een laag zwaartepunt en een gewichtsverdeling van 50:50. Als alternatief is er het M sportonderstel met verlaagde ophanging, Adaptief M onderstel, Variabele Sport Steering, M sportremsysteem, elektronisch aangestuurd M Sport differentieel met volledig variabele sperwerking, tot 19-inch lichtmetalen wielen.

De nieuwe 3-Serie Sedan beschikt over een nieuw met leder afgewerkt sportstuurwiel met multifunctionele knoppen en een nieuw bedieningselement voor de verlichtingsfuncties. Meer gebruiksgemak dankzij een nieuw ontworpen transmissiehendel en omringend bedieningspaneel op de middenconsole met iDrive-controller, start/stop-knop en rijmoditoetsen en de schakelaar van de voortaan elektrisch bediende parkeerrem. LED-binnenverlichting is standaard. Ambiance verlichting met Welcome Light Carpet is optioneel leverbaar. Radio Professional met zes luidsprekers standaard. Een Harman Kardon Surround Sound-systeem met zestien luidsprekers is optioneel leverbaar evenals een inductiesysteem voor het draadloos opladen van smartphones.Voorin biedt de 3-Serie meer schouder- en elleboogvrijheid dan voorheen. Het zicht achteruit is sterk verbeterd. Daarbij belooft BMW meer comfort en beenruimte achterin en een bagageruimte van 480 liter met betere bruikbaarheid in vergelijking met het vorige model. De rugleuning van de achterbank is standaard neerklapbaar in een verhouding van 40:20:40. De A-stijlen zijn gevuld met schuim en akoestische beglazing voor de voorruit zijn standaard. Deuren met akoestische beglazing optioneel verkrijgbaar.

Een aantal rijhulpsystemen zetten een nieuwe stap richting autonoom rijden: Driving Assistant Professional met verder ontwikkelde Active Cruise Control met Stop & Go functie, Steering and Lane Control Assistant, Lane Change Warning en Lane Departure Warning, actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen, ontwijkassistentie, Crossing Traffic Warning, Priority Warning en Wrong-Way Warning. Bovendien is de nieuwe generatie van het BMW Head-Up Display beschikbaar. Parkeren en manoeuvreren is eenvoudiger dankzij systemen als Parking Assistant met automatische geleiding in lengte- en dwarsrichting bij het in- en uitrijden van parkeerplaatsen, Park Distance Control, een semi-autonome Reversing Assistant en een achteruitrijcamera.

Tot de standaarduitrusting behoort een instrumentenpaneel met een 2,7-inch tot 5,7-inch vergroot display en een Control Display met een schermdiagonaal van 6,5-inch tot 8,8-inch. Een BMW Live Cockpit Professional met 12,3-inch volledig digitaal instrumentenpaneel en Control Display met een diameter van 10,25-inch is optioneel leverbaar. De menu’s en weergaven van dit systeem zijn volledig naar de smaak van de bestuurder in te richten. Het nieuwe BMW Operating System 7.0 is op diverse intuïtieve manieren te bedienen: via de touchscreenfunctie van het Control Display, via de iDrive-controller, met knoppen op het stuurwiel, met BMW Gesture Control of via stembesturing.

Er is een sterk uitgebreid aanbod van digitale diensten van BMW Connected en BMW ConnectedDrive: waarschuwingen voor gevaren worden gedeeld met andere BMW-voertuigen. Software- en navigatiekaartupdates verlopen ‘over the air’. BMW Digital Key maakt het mogelijk om toegang tot het voertuig te krijgen en het voertuig te starten via de smartphone.De nieuwe Intelligent Personal Assistent maakt communicatie tussen bestuurder en voertuig mogelijk. Het systeem leert de voorkeuren van individuele voertuiginstellingen van de bestuurder en diens mobiliteitsagenda kennen. De bediening verloopt via natuurlijke spraakbediening. Integratie van extra digitale diensten is mogelijk.