Selecteer een pagina
Hyundai introduceert de i30 Fastback N. De i30 Fastback N is na de i30 N hatchback het tweede sportieve model van Hyundai in Europa. De N-modellen van Hyundai N zijn geïnspireerd op het succes van Hyundai in het FIA World Rally Championship en het internationale Touring Car Racing (TCR). De N-versies zijn ontworpen in Korea en ontwikkeld en getest op de Nürburgring (Duitsland), waar Hyundai’s Europese testcentrum is gevestigd.Inmiddels zijn in de eerste helft van dit jaar al meer dan 3.000 Hyundai’s i30 N hatchback in Europa verkocht, veel meer dan verwacht.

Het karakter van de nieuwe i30 Fastback N komt tot uiting in talloze designdetails die hij deelt met de i30 N hatchback, zoals de dynamisch ogende N-grille en N-voorbumper, en zeker ook in de unieke achterbumper. Beide N-modellen zijn voorzien van een kenmerkende rode bies onderlangs. De verlaagde carrosserie en de zwarte dorpels accentueren het sportieve karakter van de auto. Aan de achterzijde kenmerkt de i30 Fastback N zich door een dubbele sportuitlaat en een achterspoiler die is geïntegreerd in de achterklep en is voorzien van glanzend zwarte accenten.

Klanten kunnen kiezen uit twee vermogensvarianten van de 2.0-liter turbomotor; dezelfde als die in de Hyundai i30 N hatchback. De Standard Package-motor levert een vermogen van 184 kW (250 pk) bij een gecombineerd verbruik van 7,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 159 g/km. De Performance Package-motor laat 202 kW (275 pk), een verbruik van 7,1 l/100 km en een CO2-uitstoot van 163 g/km noteren. Beide motoren leveren 353 Nm koppel en zijn goed voor een topsnelheid van 250 km/uur. Met de overboost-functie, geactiveerd als de motor zijn maximumkoppel, biedt de motor 378 Nm koppel. De acceleratie van 0 naar 100 km/uur vergt 6,4 seconden voor de Standard Package-motor en 6,1 seconden voor de Performance Package.Het interieur van de i30 Fastback N is licht. Middelpunt is het exclusieve N-stuurwiel met het kenmerkende rode N-stiksel. Dat rode stiksel komt terug in onder meer de mof van de versnellingspook en in de stoelbekleding. Ondanks dat het interieur op sportiviteit is gericht, is het gebruiksgemak onaangetast.

Voor het horizontaal vormgegeven instrumentenpaneel van de nieuwe i30 Fastback N biedt Hyundai keuze uit twee infotainmentsystemen. Ten eerste het Display-audiosysteem, met een 8-inch capacitieve LCD-touchscreen, een geïntegreerde achteruitrijcamera en Bluetooth. Als alternatief is er het navigatiesysteem met capacitieve touchscreen en een zevenjarig abonnement op LIVE Services. Beide infotainmentsystemen zijn compatible met Apple CarPlay en Android Auto, zodat de bestuurder de smartphone kan verbinden om de muziek-, telefoon- en navigatiefuncties te bedienen via het scherm. Het speciale schermmenu voor de N-modus biedt ook de mogelijkheid de instellingen voor de motor, de rev matching, het uitlaatgeluid en de Performance Package te beheren.

Verder is de nieuwe Hyundai i30 Hatchback N voorzien van SmartSense, de actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen die voldoen aan de hoogste Europese normen: Forward Collision-Avoidance Assist, Driver Attention Warning, Lane Keeping Assist en High Beam Assist zijn standaard, Intelligent Speed Limit Warning is optioneel verkrijgbaar.Met N Grin Control (die een grijns op ieder gezicht moet toveren) heeft de bestuurder de keuze uit vijf rijmodi, in te schakelen met behulp van de speciale knoppen op het stuurwiel: Eco, Normal, Sport, N en N Custom. Zo kan de bestuurder het karakter van de auto aanpassen aan zijn stemming.