Selecteer een pagina
Een SUV wordt gekozen als alternatief voor een traditionele sedan of hatchback. Een “Sports Utility Vehcile” wordt deels gekozen om de functionaliteit, maar toch vooral om de onderscheidende waarde. En daarom geeft iedere autofabrikant een eigen invulling aan de SUV. Hoe vult Audi dit concept in met de tweede generatie van de Q3?

Het antwoord op die vraag is vrijwel direct duidelijk bij het zien van de Q3 2018. Bij veel merken moet een SUV stoer, avontuurlijk en onoverwinnelijk zijn. Ze kiezen voor spannende lijnen, hoge schouders en een gespierde achterzijde. Audi kiest juist voor eenvoudige, strakke lijnen. Eén welgemikte pennenstreek maakt de Q3 elegant en tijdloos. Deze SUV is daarmee misschien minder stoer, de hoge bouw en de scherpe blik geven wél een zelfverzekerde uitstraling.

Audi is een zogenaamd “premium” merk. Dat betekent dat het dingen beter en mooier doet dan een doorsnee merk. Met de Q3 geeft Audi daarom een heel eigen invulling aan de middelgrote SUV. De nadruk ligt niet op avontuur of terreinwaardigheid, maar op superioriteit. De combinatie van een hoge bouw, geavanceerd mechaniek en moderne elektronica zorgen ervoor dat alles kan, alles werkt zoals het moet en alles moeiteloos gaat. Omdat de techniek het werk doet, kan iedereen hard rijden met de Q3. In druk verkeer maken de semi-zelfrijdende functies de auto veiliger.

Dit maakt de Q3 een uitstekende metgezel voor intensief dagelijks gebruik, maar omdat alles zo gepolijst is, is de Q3 ook een tikkeltje saai. Uiteindelijk zorgen de hoogwaardige afwerking, de prachtige materialen en de vele opties ervoor dat de Q3 toch bijzonder is.

Lees verder alle ins & outs van de autotest op de website van AutoZine.
U krijgt dan ook alle informatie over uiterlijk, prestaties en het rijgedrag van de Audi Q3

 

Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen. Autozine is een 100% digitaal magazine, beschikbaar via de website, Android app, iPhone app, iPad app en apps voor diverse merken Smart TV. Autozine heeft een bereik van ongeveer 300.000 tot 400.000 lezers per maand.