Selecteer een pagina
Toyota heeft sinds de lancering van de eerste generatie Prius in 2000 al twee miljoen hybridemodellen geleverd in Europa. Het tweemiljoenste exemplaar, een Toyota C-HR Hybrid, werd onlangs overhandigd aan een klant in Polen. Wereldwijd verkocht Toyota al meer dan twaalf miljoen hybrides.

De hybridemodellen nemen bij Toyota een steeds groter deel van de Europese verkoop voor hun rekening. In 2011 koos nog 10% van de Toyota-klanten voor een hybride. Inmiddels is dat opgelopen tot 47%. Daarmee is bijna de helft van alle verkochte Toyota-modellen in Europa voorzien van hybrideaandrijving. In Nederland is dit zelfs 52%. Toyota levert zeven en Lexus acht hybride-modellen en sinds 2000 zijn in Nederland 124.020 Toyota hybrides verkocht.

In oktober 2015 presenteerde Toyota de Environmental Challenge 2050. Daarin zijn doelen vastgesteld om de negatieve effecten van auto’s op milieu en gezondheid tot nul te reduceren. De CO2-uitstoot van alle verkochte Toyota-modellen moet in 2050 met 90% gereduceerd zijn ten opzichte van 2010. Ook streeft het merk naar een jaarverkoop van 1,5 miljoen hybridemodellen per 2020.Toyota heeft een mondiaal aanbod van 34 hybridemodellen die in negentig verschillende landen verkocht worden. Wereldwijd zijn al meer dan twaalf miljoen hybride Toyota’s verkocht, die samen goed zijn voor een CO2-besparing van 93 miljoen ton.