Selecteer een pagina
Bent u een liefhebber van het merk Peugeot? Dan is het extra leuk om de autotest van de Peugeot 308 te lezen.
in 2014 verscheen de tweede generatie van de 308. Omdat de auto nu 4 jaar op de markt is, is het tijd voor een verplichte verjongingskuur. De 308 kreeg nieuwe techniek en natuurlijk een nieuw gezicht. Is dat voldoende om de concurrentie weer aan te kunnen?

De Peugeot 308 mag dan vier jaar op de markt zijn, één ding blijft uniek: de zogenaamde “i-Cockpit”. Nog steeds is Peugeot het enige merk dat kiest voor een klein stuurwiel, waardoor de klokken bovenop de stuurkolom kunnen worden geplaatst en zo precies in het blikveld van de bestuurder vallen. Deze opzet dwingt de bestuurder bovendien in een actieve houding, waardoor deze automatisch betere controle over de auto heeft.

En ook tijdens deze hernieuwde kennismaking met de 308 overtuigt het concept van de i-Cockpit nog evenzeer als toen het nieuw was. Zowel de zit als het zicht op de klokken is beter dan in een conventioneel opgezet interieur. Alleen al vanwege i-Cockpit zullen velen voor een Peugeot (308) kiezen

Toch zijn er ook wat kritische punten te benoemen. Problemen uit het verleden zijn nauwelijks opgelost (met andere voorstoelen zou bijvoorbeeld de broodnodige beenruimte achterin kunnen worden geboden) en de motoren zijn vervangen om aan de nieuwe uitstootnormen te voldoen.

Lees verder alle ins & outs van de autotest op de website van AutoZine.

U krijgt dan ook alle informatie over uiterlijk, prestaties en het weggedrag van de Peugeot 308.

 

Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen. Autozine is een 100% digitaal magazine, beschikbaar via de website, Android app, iPhone app, iPad app en apps voor diverse merken Smart TV. Autozine heeft een bereik van ongeveer 300.000 tot 400.000 lezers per maand.