Selecteer een pagina
De vierdeurs coupé is een uitvinding van Mercedes-Benz. Nadat het merk in 2003 verraste met de eerste generatie van de CLS, volgden andere autofabrikanten gaandeweg met hun fraai gelijnde versies van grote zakenauto’s. Mercedes-Benz bleef echter de uitvinder en de trendsetter. Welk nieuws biedt de derde generatie van de CLS?

Het belangrijkste nieuws is: de derde generatie van de Mercedes-Benz CLS ziet er nog beter uit. De lage neus, vlak liggende achterruit en natuurlijk de sierlijke lijn over het passagierscompartiment geven het vierdeurs koetswerk de uitstraling van een coupé. Net als voorheen is de CLS gebaseerd op de Mercedes-Benz E-Klasse. De vormgevers wisten met subtiele aanpassingen en vloeiende lijnen tot een nog meer harmonieus eindresultaat te komen dan voorheen. Die vloeiende lijnen zorgen ook voor een gunstige stroomlijn (0.26 CD) en dat maakt de CLS stiller én efficiënter.

Een auto zoals deze wordt gekocht met het gevoel en ieder merk heeft een eigen imago en spreekt daarmee een eigen doelgroep aan. In dat opzicht is de CLS nog altijd een echte trendsetter.

Lees alle ins & outs van de autotest op de website van AutoZine.
U krijgt dan ook alle informatie over uiterlijk, prestaties en het weggedrag van de Mercedes

 

Autozine is het auto-magazine op Internet. Autozine is in 1999 gestart in Nederland en is uitgeroeid tot een pan-Europese uitgever met websites in negen landen. Autozine is een 100% digitaal magazine, beschikbaar via de website, Android app, iPhone app, iPad app en apps voor diverse merken Smart TV. Autozine heeft een bereik van ongeveer 300.000 tot 400.000 lezers per maand.