Selecteer een pagina

De afgelopen week genoot ik van een weekje vakantie in Puglia. Met het vliegtuig vlogen we van Amsterdam naar Bari om vervolgens onze huurauto op te halen. Voor ons stond een Dacia Duster klaar.

De Dacia Duster is een bijzondere auto. De auto is vanaf zijn lancering in 2010 al een groot succes. Voor de prijs van een kleine SUV biedt Dacia een aanzienlijk groter en robuuster model aan. Een model dat ook nog eens een stuk capabeler is als het wegdek écht slecht wordt. En wanneer je in de regio Puglia rijdt dan word je geregeld met een slecht wegdek geconfronteerd. De auto presteerde op het slechte wegdek prima.

Met mijn bijna 2 meter lengte was de beenruimte zowel voor- als achterin uitstekend en de hoofdruimte was voldoende.

Wanneer het gaat om de afwerking en het materiaalgebruik, is het duidelijk dat de Duster een voordelige auto is. De opzet van het interieur is in alle opzichten eenvoudig, maar dit is juist de huisstijl van Dacia en wat mij betreft prima. De uitrusting is goed te noemen. De airconditioning in het bloedhete Puglia werkte naar behoren en hetzelfde gold ook voor de navigatie en de cruise control.

Wij reden in een splinternieuwe Duster. Deze auto is een eerlijke en budgetvriendelijke SUV. De Dacia Duster heeft mij echt positief verrast. Het rijcomfort en de afwerkingskwaliteit is goed en de beproefde Renault-technologie is er nog steeds en wordt zelfs stelselmatig aangevuld. Natuurlijk zijn er SUV’s op de markt, die overal kwalitatief iets beter zijn, maar daar betaal je in ieder geval meer geld voor.

En hebben we genoten in Puglia? Jazeker, met namen als Locorotondo, Gallipoli, Cisternino, Ostuni, Martina Franca en Alberobello die zo uit een sprookjesboek lijken te komen, zal het je niet verbazen dat in de hak van de Italië genieten is.

Eten neemt een belangrijke plek in de Italiaanse cultuur in, maar in het zuiden is het wellicht nóg meer van belang. Elk stadje heeft eigen specialiteiten en elk recept wordt verrijkt met olijfolie van de miljoenen olijfbomen die de regio rijk is. Vanwege de ligging is vis daarnaast ook een populair ingrediënt.

En kies als het even kan de Dacia Duster als huurauto.