Site pictogram Wensauto.nl

Honda Legend kan level 3 zelf rijden

Honda zal op 5 maart 2021 in Japan beginnen met de leaseverkoop van de Honda Legend EX, uitgerust met Honda SENSING Elite. Eén van de ‘elite’ technologieën is de ‘Traffic Jam Pilot’-functie, een technologie die in aanmerking komt voor level 3 automatisch rijden (voorwaardelijk automatisch rijden in een beperkt gebied), waarvoor Honda een typeaanduiding heeft ontvangen van het Japanse Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT). Dankzij de Traffic Jam Pilot-technologie kan het geautomatiseerde rijsysteem het voertuig onder bepaalde omstandigheden besturen in plaats van de bestuurder, bijvoorbeeld wanneer het voertuig op de snelweg in de file staat.

Voor de controle over het voertuig bepaalt het systeem de positie en de wegcondities aan de hand van gegevens van de driedimensionale kaarten en het wereldwijd satellietnavigatiesysteem (GNSS), waarmee het de volledige omgeving van het voertuig detecteert met behulp van verschillende externe sensoren. Tegelijkertijd volgt het systeem de toestand van de bestuurder via de controlecamera binnenin het voertuig. De hoofd-ECU maakt op basis van een grote hoeveelheid informatie de juiste herkenningen, voorspellingen en besluiten en past een hoge mate van controle toe op acceleratie-, rem- en stuurinputs om de bestuurder te helpen bij het behalen van kwalitatief hoogstaand en soepel rijgedrag.

Het systeem is ontwikkeld met veiligheid en betrouwbaarheid als de hoogste prioriteit en tijdens de ontwikkeling zijn simulaties gebruikt waar in totaal ongeveer 10 miljoen patronen van mogelijke praktijksituaties werden gesimuleerd. Ook werden er verschillende demonstratietests uitgevoerd tijdens het besturen van testvoertuigen op autowegen voor een totaal van ongeveer 1,3 miljoen kilometer (800.000 mijl). Daarnaast bevat het systeem een redundant-systeemontwerp om de veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen in geval van problemen met een van de apparaten.

De exterieuruitrusting is exclusief voor dit geheel nieuwe Legend-model ontworpen, en omvat blauwe accessoireverlichting en een speciaal aluminium wiel. Er zijn verschillende sensoren ingebouwd om ze minder opvallend te maken, zodat het uiterlijk wordt verbeterd, terwijl discreet wordt benadrukt dat het een voertuig is dat is uitgerust met geautomatiseerde rij-uitrusting.

Exclusieve interieuruitrusting voor dit model omvat Honda SENSING Elite-indicatielampjes met geselecteerde respectievelijke posities, maten, kleuren, helderheid en andere details, evenals de 12,3-inch volledig LCD grafische meter. Deze uitrusting werd gebruikt om een intuïtief begrip te garanderen van de status, de huidige situatie en eventuele verzoeken om de besturing over te dragen aan de bestuurder.

Belangrijkste functionaliteiten van Honda SENSING Elite

Beperkte leaseverkoop van de Honda Legend Hybrid EX begint op 5 maart in Japan.

Meer autonieuws op www.autozine.nl

Mobiele versie afsluiten